ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημειώνεται πως στην απόφαση αυτή, συνετέλεσε έστω και αμυδρά και η δικαστική έξωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, καθώς το μίσθωμα ήταν σχετικά χαμηλό. Σε επικοινωνία ωστόσο των «Ρ.Ν.» με παράγοντες της ΑΝΕΚ, η απάντηση στο ερώτημά μας ήταν ξεκάθαρη. Όπως τονίστηκε, η ναυτιλιακή εταιρεία δεν έχει πλέον αντικείμενο στο Ρέθυμνο ελλείψει πλοίου, με αποτέλεσμα να μην έχει νόημα η δραστηριότητά της. Όσον αφορά στους επτά εργαζόμενους, υπογραμμίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι, διότι θα ακολουθήσει ρύθμιση για την συνέχιση της εργασίας τους. Δηλαδή, όσοι βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση θα αποζημιωθούν ανάλογα και οι νεώτεροι θα μετατεθούν στα γραφεία της ΑΝΕΚ στους γειτονικούς νομούς.
Η είδηση για το κλείσιμο των γραφείων της ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο, είναι γεγονός ότι κυκλοφορούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που έμεινε εκτός ακτοπλοϊκής σύνδεσης, μετά και την απομάκρυνση του «Πρέβελης» που δρομολογήθηκε στην Παροναξία, ανεξάρτητα εάν στο πλαίσιο της συγχώνευσης της τότε Ρεθυμνιακής με τη ΑΝΕΚ, είχε τεθεί απαράβατος όρος να μην μείνει ο νομός χωρίς πλοίο. Παρά ταύτα, τα γραφεία που λειτουργούσαν στο ίδιο κτίριο και επί Ρεθυμνιακής από τα τέλη της δεκαετίας του 70, με την δρομολόγηση τότε του πλοίου «Αρκάδι», για να συνεχίσει την δραστηριότητά του από τον Ιανουάριο του 2000 επί ΑΝΕΚ, έκλεισαν οριστικά.
Η ενέργεια πάντως αυτή που προκάλεσε απογοήτευση και στους πολίτες οι οποίοι είχαν δεθεί συναισθηματικά με το χώρο και τους εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια, σημαίνει εκ των πραγμάτων την ανατροπή κάθε ελπίδας και προσδοκίας για δρομολόγηση πλοίου από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου